Най-сладкият фестивал на Несебър започна

Главна категория: Новини
Посещения: 4063

Med1Фестивалът на меда представя своето поредно XVII-то издание в Стария Несебър. Так от днес до 9-ти септември градът на ЮНЕСКО е едно истинско медено царство, което е повече от здравословно и полезно с MedP Peevпродуктите, които са изложени по щандовете.

По чисто новите шатри и тази година има и фермерски базар, на който се предлагат биопродукти, като сирене, кашкавал, здравословни сладкиши без захар, малиново вино, мурсалски чай, плодове, подправки, био козметика, произведения от дърво, свещи от пчелни продукти, медени сапунчета.

Доайенът при пчеларите Кирил Киров (бай Киро) лично откри събитието, като пожела успех на XVII-тото издание на най-здравословния фестивал. Неотлъчно до него е и синът му Николай Киров, общински съветник и пчелар. Забелязан бе и Димо Димов, главен редактор на в-к „Пчела“. С присъствието си фестивалните емоции сподели и Златин Чаушев, началник отдел „Несебър – Световно наследство“.

Тази година по щандовете може да бъде открит и уникален мехлем, производство на Пею Пеев – Миткалото (на снимката вдясно), който помага при изгаряния, измръзвания, следоперационни труднозарастващи рани, гнойни и сухи екземи, напукани пети и ръце, рани в резултат на разширени вени и други.

Med2Med3

Med4Med5

Med6Med7

Med8Med9

Med10Med11